Tagfelvétel

A 85/2007 (IV.25) kormányrendelet értelmében, utazási kedvezményre kizárólag az a személy jogosult, aki fogyatékossági támogatásban, vagy vakok személyi járadékában, vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül.

Az új jogszabály változás tette lehetővé, hogy az MVGYOSZ vadonatúj tagsági igazolványokkal lássa el tagegyesületein keresztül a látássérülteket. Az új tagsági igazolvány kizárólag személyi igazolvánnyal együtt használható.

A 19 megyében 22 tagegyesület saját maga által készített alapszabály szerint dolgozik. Egyesületünk alapszabálya értelmében:

Tag lehet bárki, aki gyengénlátónak, aliglátónak, vagy vaknak minősül, és rendelkezik a fentiekben említett fogyatékossági támogatás, vagy vakok személyi járadéka, vagy magasabb összegű családi pótlék  határozatával.

A 2018. évi egyesületi tagdíjat az Egyesület Küldöttgyűlése 2500 forintban állapította meg, melyet a tagoknak módjuk van az információs napokon, valamint az ügyfélfogadási napok bármelyikén befizetni.

Az érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjaink szolgáltatásainkat ingyenesen vehetik igénybe.

Új belépő személy felvételkor hozza magával a fogyatékossági támogatás, vagy a vakok személyi járadéka, vagy a magasabb összegű családi pótlék határozatát, egy darab igazolványképet. Az éves tagdíjat és a tagsági igazolvány árát is felvételkor kell megfizetni.

A tagfelvétel személyesen történik, mivel a felvételi kérelmet az Egyesület elnöke hagyja jóvá.

A belépési nyilatkozatot az alábbi linken érheti el:

A látássérültek szolgálatában