Egész-Séker projekt

Az egyesület egészség megőrző projektet valósított meg a Generali a biztonságért alapítvány támogatásával, 2016. szeptember 1 és 2017.Június 30 között.

Az Egész-séker projektben négy alkalommal jelent meg egészségvédelemmel kapcsolatos magazin, hangos és elektronikus valamint Braille írású változatokban, a lelki egészség napján megismerkedhettek az érdeklődők a jógával mint életformával, előadásokat hallgathattak meg a program résztvevői a helyes táplálkozásról dietetikustól, valamint érintettek beszéltek a Glutén érzékenységről és a diabéteszről. Szerveztünk Paleo ételkóstolót, vendégünk volt fitoterapeuta és reflexológus. A sportos életmód jegyében egy hideg, esős, havas, áprilisi napon autóbuszos kirándulás keretében megmásztuk a Füzéri Várhegyet is. Májusban vendégünk volt Tarjányi István kerekesszékes vívó és Forgács Szabolcs a LÁSS elnöke, akik a verseny és a szabadidős sportokról beszélgettek, Kvaka Árpáddal.

A megvalósított projekt célja az volt, hogy a látássérült emberek figyelmét felhívjuk az egészséges életmódra, sportolási lehetőségekre, és ezen túl folyamatosan biztosítsuk a prevenciós programok megrendezését.

Nemes-Nagy Tünde

 

A látássérültek szolgálatában