Pályázati felhívás

Karantén szakácskönyv 2.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének negyedévente megjelenő kiadványa, a Fülbevaló női magazin 2020-ban nagysikerű pályázatot hirdetett sütni-főzni szerető látássérültek számára, melyből elkészült a karantén szakácskönyv első kötete.

A nagy érdeklődésre tekintettel, meghírdetjük a 2021-es karantén szakácskönyv 2. pályázatát, mely hasonlóan a tavaliy pályázathoz az alábbiak szerint várja az új pályázókat.

Téma

Küld be kedvenc recepted, mely mindig meghozza neked az elismerést a konyhára, vagy csak simán boldoggá tesz, mert elronthatatlan és annyira finom. hogy senki nem tud neki ellenállni. Esetleg van egy kreatív ötleted, amellyel egy klasszikust fel lehet újítani, és új köntösben tálalni? Ne habozz, oszd meg velünk, mit sütsz, kis szűcs? A karantén ideje alatt több időd lett és átnézted a nagyi receptes könyvét? Találtál valami igazán egyszerű, gyors mégis lehengerlő receptet, amelyet mindenkinek ki kéne próbálnia? Esetleg rábukkantál egy kicsit bonyolultabb, de annál mutatósabb receptre, melyben kiélheted alkotási vágyaidat és közben még jól is szórakozol az elkészítése közben? Vagy van egy saját gasztronómiai alkotásod?

Írd le nekünk, hogyan készítetted el, a hozzávalók listájától a tálalásig. Ha van kedved, csatolj fényképet is az elkészült ételről, és azt se felejtsd el leírni, milyen beszélő vagy nem beszélő segédeszközöket alkalmaztál, amely megkönnyíti életviteledet a konyhában.

A felhívás célja

Egy kis kreativitást vinni a hétköznapokba ínycsiklandó receptek segítségével, melyet bárki el tud készíteni és meglepheti magát vagy szeretteit a finom falatokkal.

A karantén ideje alatt hasznos időtöltésnek számító sütés-főzés népszerűsítése és receptötletek megosztása a téma iránt érdeklődők körében, szakácskönyv formában.

Továbbá szemléletformáló szerep betöltése, megmutatni a világnak, hogy milyen segédeszközöket használhatnak a látássérültek a konyhában, illetve, hogy ebben a környezetben is megállják a helyüket.

A Pályázatra kizárólag látássérültek által küldött recepteket tudunk elfogadni és egy pályázó által összesen legfeljebb 3 darab recept nyújtható be, aki a tavalyi év során pályázatot adott be az az idén nem pályázhat.

Benyújtási határidő: 2021. május 1-től 2021. július 30-ig.

Benyújtás módja: e-mailben történik, csatolva a pályázó nevét, címét és telefonszámát. E-mail: latasserultek@vakegy.hu

A nyertesek nevét az országos Braille olvasásversenyen hirdetjük ki, ezt követően értesítjük a díjazottakat.

A beérkező pályázatokat két tagból álló szakmai zsűri fogja elbírálni, melynek tagjai:

Németh Tamásné Berta Edina, a 2020-as pályázat 3. helyezettje a csodálatos kovásszal, valamint Szőke Ágnes Cukrász, a Filter cukrászda tulajdonosa.

A látássérültek karantén szakácskönyvének 2. kötetét,  egységes szerkezetbe foglalva, megjelentetjük Braille nyomtatásban, elektronikus formában, valamint hangoskiadványként.

 

 

 

 

 

A látássérültek szolgálatában