Sportos kirándulás Füzérre

2017. április 19-én egy fagyos, esős, szeles tavaszi napon, az egyesület tagjai részére autóbuszos kirándulás került megszervezésre Füzér településre. Az autóbusz begördült a reggeli órákban az egyesület székhelye elé, ahol kicsik és nagyok melegruhában, sportos öltözékben, gyalogtúrához készülődve vidáman várakoztak. Az utaslistát Szabó Judit egyesületi munkatárs olvasta fel, míg a nap programját Gálné Imre Ibolya kulturális szervező ismertette.

Megérkezve a célállomásra, Kornél, a helyi idegenvezető fogadta a társaságot, aki egészen a felújított várig kalauzolt bennünket. A csodálatos erdőben, a kiépített gyalogos ösvényen haladt 42 fős csapatunk. Rövid pihenőt tartottunk az alsó várnál, ahol már előkerültek a fényképezőgépek és kattogtak az okos telefon kamerái is.

A hegy tetején a túrázó látássérültek és kísérőik hamar csúcsra értek, ahol magasodott az átépített és a modern kort és a történelmi időszakot ötvöző vár.

Helyi idegenvezetőnkkel, Kornéllal bebarangoltuk az építményt a pincétől a padlásig, a kilátótól a várkápolnáig.  A meredek várhegyről lefelé jövet, áprilisi hóesésben is részünk volt, rövid ideig.

A település látogatói központjában hímestojás kiállítást, porcelán gyűjteményt, vármakettet, csodálhattunk.

A Koronaőr étteremben Julika néni igazi házias meleg ebéddel fogadott minket.

A gyalogtúra az egyik olyan sport tevékenység, melyet a látássérült emberek kortól függetlenül gyakorolhatnak. Programunk megvalósításának célja, a látássérült emberek egészséges életmódjának elősegítése, a generációk közötti együttlét, közösségszervezés.

A gyalogtúra megvalósítását a Generáli a Biztonságért Alapítvány támogatásával, a Stevabusz és a Koronaőr étterem és vendégház közreműködésével valósította meg az egyesület.

Fotógaléria:

A látássérültek szolgálatában