Tapogató-Zoo! 2017

Az egyesület tagjainak kérésére, 2009-évtől folyamatosan minden évben legalább egy alkalommal, ellátogatunk a folyamatosan szépülő és akadálymentesen felfedezhető Nyíregyházi Állatparkba.

Az állatparki sétáink állandó idegenvezetője Petró Zsuzsa Zoopedagógus, és Boronkay Ági néni biológus.

Zsuzsa már a bejáratnál szokott minket fogadni, ismerteti a programokat és mi kíváncsian követjük, vajon mi újat mutat nekünk évről évre?

Idén Jocóka a hűllő rabolta a női szíveket, hiszen nyugodtan tűrte a látássérült hölgyek érintését, simogatását Zsuzsa irányításával. A király piton is sztár lett, mert őt is kezünkbe vehettük és megérinthettük.

Az állati csontok és preparátumok is előkerültek, melyeket kézről kézre adott a zoo pedagógus.
Ági néni illatbemutatóját, különleges növényismertetését is ámulattal hallgattuk. Kézbe adta a kókuszdiót, különböző egzotikus növényeket, terméseket, a banánfa levelét, és ritka fűszernövényeket szimatolhattunk meg.

A fókashow mindenkit érdekelt, szinte testközelből figyelhettük mennyire okos és idomítható is az oroszlánfóka.

A közös ebédet követően, melyet a Sóstó Center KFT jóvoltából fogyaszthattunk el, kötetlen program keretében mindenki kedve és ideje szerint bejárhatta az állatparkot.

Az állatkerti sétát Nyíregyháza Város Kulturális, Köznevelési és Sportbizottsága támogatta.

Köszönjük a Nyíregyházi állatpark munkatársainak segítségét is.
És ahogy máskor is lenni szokott látássérültek számára szervezett közösségi program nem valósúlhatott volna meg önkénteseink segítsége nélkül sem. Köszönjük Balogh Viktória, Szabó Ibolya és Somogyi Terézia segítségét is.

Nemes-Nagy Tünde

Fotógaléria:

A látássérültek szolgálatában