TELEFOTEL +36 (80) 80 45 85

A Telefotel telefonos információs szolgáltatás az országban egyedülálló kezdeményezésként jött létre egy amerikai jógyakorlat mintájára, és 2019 februárjától működik Egyesületünkben. Feladata: az önkéntesség tudatosítása.

Célja, hogy a látássérült emberek mindennapjait megkönnyítse, és hogy információt nyújtson nekik, melyek számukra nem elérhető formátumban találhatók meg különböző felületeken és ezeket összegyűjtve és meghallgathatóvá téve elégítse ki igényeiket. Így például meghallgatható a különböző áruházláncok heti prospektusaiban szereplő promóciók, vagy a televíziós csatornák kínálatai, vagy a közösségi oldalakon megjelenő plakátok szöveges tartalma.
A szolgáltatás folyamatosan bővülő információkat kínál a hallgatóság számára (pl. országos programokat (színház, fesztivál, koncert). Tartalmazza a célcsoport önállóságát segítő eszközök boltjainak havi akcióit, és hogy hol érhető el az országban akadálymentes menülap. Meghallgatható továbbá névnapköszöntő, vagy közérdekű telefonszámok sora is. Ezeknek a gyűjtését önkéntes hálózat végzi és olvassa fel az Egyesület hangstúdiójában hétről-hétre.

A szolgáltatás alapja, hogy egy telefonközpontban, az egyes menüpontok alatt mindenki számára elérhetővé válnak ezek az információk és országos szinten egy ingyenes telefonszámon, a 06 80 80 45 85 zöldszámon bárki meghallgathatja azokat.

A Telefotel működését az Alternatív Közösségek Egyesülete és az ephone kommunikációs szolgáltató, valamint az önkéntes hálózat támogatja.

Csorbáné Mágori Gabriella szolgáltatáskoordinátor

Email: telefotelinfo@gmail.com

A látássérültek szolgálatában