TELEFOTEL

A szolgáltatás 2022-ben elnyerte a Kárpátok Alapítvány Civil Innovációs Díját.

A Telefotel-szolgáltatás telefonszámai:

  • +36 (80) 80-45-85
  • +36 (42) 220-640

A Telefotel telefonos információs szolgáltatás az országban egyedülálló kezdeményezésként jött létre egy amerikai jógyakorlat mintájára, és 2019 februárjától működik Egyesületünkben. Feladata: az önkéntesség tudatosítása.

Célja, hogy a látássérült emberek mindennapjait megkönnyítse és információt nyújtson nekik, melyek számukra nem elérhető formátumban találhatók meg különböző felületeken, és ezeket összegyűjtve és meghallgathatóvá téve elégítse ki igényeiket. Így például meghallgatható a különböző áruházláncok heti prospektusaiban szereplő promóciók, a televíziós csatornák kínálatai vagy a közösségi oldalakon megjelenő plakátok szöveges tartalma.
A szolgáltatás folyamatosan bővülő információkat kínál a hallgatóság számára, például országos programokat (színház, fesztivál, koncert). Tartalmazza a célcsoport önállóságát segítő eszközök boltjainak havi akcióit, és hogy hol érhető el az országban akadálymentes menülap. Meghallgatható továbbá névnapköszöntő vagy közérdekű telefonszámok sora is. Ezeknek a gyűjtését önkéntes hálózat végzi és olvassa fel az Egyesület hangstúdiójában hétről hétre.

A szolgáltatás alapja, hogy egy telefonközpontban, az egyes menüpontok alatt mindenki számára elérhetővé válnak ezek az információk, és országos szinten egy ingyenes telefonszámon, a 06 80 80 45 85 zöldszámon bárki meghallgathatja azokat.

A Telefotel működését az Ephone Távközlési Szolgáltató és az önkéntes hálózat támogatja.

Telefotel! Csak hallgatni kell!

2022 februárjától több újdonsággal jelentkezik a Telefotel, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének telefonos információs szolgáltatása!

A már jól ismert ingyenesen hívható 06 (80) 80-45-85-ös telefonszám mellett bevezetésre kerül a hívószámkijelzés nélkül is és külföldről is hívható +36 (42) 220 – 640-es normál díjazású telefonszám! Ezzel a Telefotel-szolgáltatás hosszútávú működését szeretnénk biztosítani. Ezért szeretnénk kérni mindazoktól, akik kedvezményes díjcsomaggal rendelkeznek – sok esetben ingyen telefonálnak országon belül –, hogy mostantól hívják a +36 (42) 220 – 640–es telefonszámot, ezzel segítve munkánkat!

Az újonnan bevezetett telefonszámon a már megszokott formában  meghallgathatók a hipermarketek heti akciói, a drogériák, gyógyszertárak kedvezményes kínálata, 8 TV csatorna műsorlistája, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének aktuális hírlevele, a segédeszközboltok kínálata, a heti időjárás-jelentés, valamint számos egyéb hasznos információ, melyet önkénteseink és munkatársaink gyűjtenek és olvasnak fel az Önök számára.

A „80”-as szám hívása csak a hívó félnek ingyenes. Ezeknek a hívásoknak a költségét Egyesületünknek kell fizetnie. Tehát a +36 (42) 220 – 640 -es szám használatával és az Ephone Távközlési Szolgáltató támogatásával a 06 (80) 80-45-85-ös szám fenntartását is biztosítani tudjuk azon látássérültek számára, akik nem rendelkeznek kedvezményes díjcsomaggal, ám szükségük van ezekre a fontos, a Telefotel-szolgáltatás segítségével akadálymentesen is elérhető információkra!

Másik újdonságunk, hogy – hallgatóink kérésének eleget téve – a 8 televíziócsatorna mellett már két rádióállomás, a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió műsorkínálata is meghallgatható 2022. február 1-től.

Ha ismeretségi körében tud olyan látássérült vagy idős személyről, akinek nehezére esik az internet használatának elsajátítása, esetleg nem fér hozzá a sokszor nehezen olvasható akciós újságok tartalmához, kérjük, segítsen neki! Ajánlja a Telefotel információs vonal mindig friss és a határokon túlról is könnyen hozzáférhető szolgáltatását!

Csorbáné Mágori Gabriella szolgáltatáskoordinátor

Email: telefotelinfo@gmail.com

A látássérültek szolgálatában