Akadálymentesítés

Feliratok “nekünk”

Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében manapság egyre többen gondolnak a látássérültekre is. A “Közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés” érdekében többek között szükség van kommunikációs akadálymentesítésre is, mely a látássérültek számára az épületeken és középületekben történő feliratozásokon keresztül a közterületeken elhelyezett tájékoztató táblákon át, a tömegközlekedésben található információs kiírásoktól egészen a weblapok akadálymentesítéséig értendő.

Szorgalmazzuk azt, hogy ha valaki a látássérültek számára is hozzáférhetővé akar tenni egy épületet vagy szolgáltatást, ne döntsön “rólunk, nélkülünk”! Ha egyszer pénzt és energiát fektet valaki az akadálymentesítésbe, az tényleg hasznos legyen a fogyatékkal élők számára.

Egyesületünk az épületeken belüli feliratozásban tud segítséget nyújtani többek között szaktanácsadással (betűméret, betűszín, feliratok háttere).

Konkrét segítséget a vakok számára eligazodást, információszerzési lehetőséget nyújtó Braille feliratok elkészítésében adunk. (pl.: liftek gombjainak feliratozása a törvény által meghatározott minőségben).

Bármilyen kérdése van ebben a témában, keressen bennünket személyesen, telefonon, vagy e-mailben.

Dankó Pál: +36 (30) 223-97 79
E-mail: szolgaltat@vakegy.hu

 

A látássérültek szolgálatában