Hangélmény

Egyesületünk, Nyíregyháza Város Civil Alap támogatásával angol nyelven, magyar fordítással hangos turisztikai kiadványt készített mindazoknak akik csekély nyelvtudással rendelkeznek, de ennek ellenére is szívesen utaznak külföldre nyaralás, pihenés, kikapcsolódás céljából.

A hangos turisztikai kiadvány CD-n, MP3-formátumban, 78 percben tartalmaz általános angol nyelvi ismereteket, szállásfoglalással, rendkívüli helyzetekkel, vásárlással, étkezéssel, utazással kapcsolatos szituációkat és a hozzájuk kapcsolódó dialógusokat, angol nyelven, magyar fordítással.

A turisztikai kiadvány érdekessége, hogy megtalálható benne pár, kifejezetten a látássérültekre optimalizált mondat, mint a vakvezető kutyával étterem-látogatás, a vásárlás alkalmával történő tárgyak kézbevétele, szállásfoglalásnál a nyomtatványok kitöltéséhez kért aláírókeret, vagy az utazásnál a szemcsepp felvitele a repülőgépre.

A Hangélmény címet viselő turisztikai kiadványt szerkesztette, összeállította és részben fordította Dr. Csiky Nándor, a Nyíregyházi Egyetem oktatója, aki Mikó Tímea egyetemi hallgató társaságában a felolvasásban is közreműködött.

A hangos turisztikai kiadvány megrendelhető az egyesület bármely elérhetőségén.

Jó hír mindazoknak akik csekély nyelvtudással rendelkeznek, de szívesen töltik megérdemelt szabadságukat külföldön, hogy 2018 év végétől elérhető lesz a Hangélmény című turisztikai kiadvány német nyelven, magyar fordítással is, melynek szerkesztését, összeállítását, részben fordítását szintén Dr. Csiky Nándor egyetemi oktató  végzi el, és Csabai Péter egyetemi hallgató társaságában az egyesület hangstúdiójában fel is olvassa.

Nemes-Nagy Tünde

A látássérültek szolgálatában