Közösen egy közösségért 2.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a 2016-os évben az Új Európa Alapítvány támogatásával pályázatot nyert, melynek keretében közösségi szolgálatos diákok az Egyesület hangstúdiójában érettségi témaköröket olvastak fel angol és történelem tantárgyakból.

A megvalósításban közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai.

A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is.

Az elkészített hangos tankönyv megtalálható a partner középiskolák könyvtáraiban, a Ridens Szakiskolában, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárában, valamint a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, továbbá letölthető a lap alján található hivatkozásokról.

A projektben vállaltuk, hogy törekszünk az egyenlő esélyű hozzáférésre is, így nagybetűs síkírásban és Braille-formátumban is elkészítjük ingyenesen, megrendelést követően.

A 2015-ös évben már elkészítésre került a magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangoskönyv is, melyet szintén a MOL Új Európa alapítvány támogatott. Ebben a projektben partnerünk volt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, valamint a Ridens Szakiskola.

A magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangos tananyag ingyenesen hozzáférhető az egyesület weboldalán, valamint megrendelhető a látássérültek egyéni szükségleteinek megfelelő formátumokban az Egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

Cím: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete 4400 Nyíregyháza, Búza tér 20. fsz. 22-23. Tel: 30/373 – 1380
Email: ugyfelszolga@upcmail.hu

A hanganyagok az alábbi linkekről tölthetőek le:

A látássérültek szolgálatában