Magazinjaink

Egész-séker.

A kiadványt 2011-től jelenteti meg a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete minden negyedévben egy alkalommal, tehát évente négyszer. A kezdeti időszakban kizárólag hangzó változatban lehetett megrendelni, de 2013-tól Braille írásban és 2015. évtől már elektronikus formátumban is előállításra kerül, a látássérültek egyéni igényeihez igazodva.

A kiadványban jól megférnek egymás mellett a prevencióval, egészséges életmóddal és táplálkozással, alternatív gyógyászattal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal, a szem egészségével kapcsolatos írások ,melyeket minden alkalommal forrásmegjelenítéssel közlünk.

A 2016-os évben már be tud csempészni a szerkesztő olyan írásokat is, melyeket az olvasók küldenek egy-egy sikeres diétáról, új sportolási lehetőségekről, eredményes orvosi kezelésekről. Az egészséges életmód híveitől érkező írásokat mindig nagy örömmel fogadja a szerkesztő, Gálné Imre Ibolya. Lapzárta minden negyedév utolsó hónapja.

Írásaikat a kultura@vakegy.hu címre küldhetik.

A kiadvány megrendelhető minden év augusztus 1. és december 31. között az Egyesület elérhetőségeinek valamelyikén.

 

Szemezgető.

A kiadványt 2009. évben jelentette meg először az Egyesület egy pályázatnak köszönhetően, és a megjelenés azóta is töretlen. A kezdetektől kéthavonta történik a megjelenés, a látássérült emberek egyéni igényeihez igazodva Braille és öreg betűs formában, elektronikus és hangzó változatban, valamint az új technológiát is bevezetve, DAISY formátumban is előállítjuk.

Az ismeretterjesztő kiadványban jól megférnek egymás mellett versek, beszámolók közösségi rendezvényekről, sport programokról, pályázati felhívások, jogszabályi változások,  könyvajánlók, saját életeseményen alapuló elbeszélések, novellák, úti élmények, emberi sorsokat bemutató cikkek és minden olyan írás, mely arra hivatott, hogy gazdagabbá tegye a látássérült olvasók ismereteinek tárházát.

A kiadványba minden alkalommal olyan írások jelennek meg, melyeket maguk az olvasók vagy a periodika céljaival azonosuló  emberek küldenek Nemes-Nagy Tünde szerkesztő részére.

Lapzárta minden megjelenést megelőző hónap utolsó hete. Első megjelenés február hónapban. Írásaikat az elnok@vakegy.hu címre várja a szerkesztő.

A magazint megrendelni minden évben augusztus 1. és december 31. között lehet az Egyesület elérhetőségeinek valamelyikén.

A látássérültek szolgálatában