Telefonos információs rendszer

2008 szeptember 1-től telefonos tájékoztató rendszert helyeztünk üzembe. Ennek lényege, hogy bárki, aki felhívja a jól megszokott 42/407 – 486-os és a  42/787-923-as  (UPC) telefonszámot, bármelyik nap bármilyen időpontjában, mindig kaphat valamilyen tájékoztatást.

Munkanapokon és munkaidőben a rövid üdvözlés meghallgatása után csupán csak várni kell munkatársunk jelentkezéséig, s ez idő alatt még a hang (Kosik Anita színésznő) elmondja, hogy amennyiben  ismeri a hívni kívánt munkatárs mellékének számát,  tárcsázza azt. Munkatársunk kapcsolása előtt még tájékoztat a rendszer arról is, hogy a beszélgetés minőségbiztosítási okokból rögzítésre kerül. Ez a funkció garanciát biztosít az érdeklődő ügyfélnek arról, hogy munkatársunk a legjobb tudásának megfelelően fog eljárni ügyében, és éppúgy garancia az ügyeket intéző munkatársnak egyaránt. Továbbá fontos a hangrögzítés a technikai minőség színvonalának ellenőrzéséhez is.  Az itt rögzített hanganyag biztonságos és bizalmas kezeléséről szigorú szabályzatok gondoskodnak.

Munkaidőn túl és hétvégén a telefonszámok bármelyikének felhívásakor is elhangzik egy üdvözlő szöveg, mely után a telefonkészülék nyomógombjai segítségével 9 menüpontból lehet választani, melyekből a csillag gomb megnyomásával lehet visszatérni a főmenübe, ahonnan is újabb és újabb információkat lehet elérni. A nullás gomb megnyomása után üzenetet hagyhat nekünk. Ha nem választ a főmenü elemeinek felsorolása után, a rendszer automatikusan bontja a vonalat.

Ezzel a telefonos szolgáltatással elsősorban az internettel nem, de telefonnal rendelkező érdeklődőknek szeretnénk megadni a friss információhoz jutás lehetőségét, hiszen igyekszünk mindig aktuális hanganyaggal feltölteni a menüpontokat.

Az Egyesületet és az információs rendszert az alábbi telefonszámokon lehet elérni:

  • 42/407 – 486; 21/200-2053 (VOIP szolgáltató: Ephone, vezetékes tarifával hívható)
  • 42/787 – 923; 42/784 – 310 (szolgáltató: UPC, vezetékes tarifával hívható, UPC irányból ingyen hívható).

A látássérültek szolgálatában