Ügyintézés a nagypostán

2010. januárjától megváltozott Nyíregyházán az 1-számú postahivatalban (nagyposta) a hivatalos ügyek intézésének menete. Az ügyfélteret sorszámosztóval és sorszámhívóval szerelték fel, mely a látássérültek szempontjából nem kedvező.

Ennek korrigálására a posta, Egyesületünk javaslatai alapján a következő megoldást kínálja:
Nyíregyházán az 1-es számú postahivatalba ha belép a látássérült ügyfél, akkor a bejárathoz legközelebb lévő (bal oldali) ügyintéző ablakot arra alakította ki a posta, hogy a  fogyatékkal élők itt elintézhessék hivatalos ügyeiket.Az ott dolgozó postai alkalmazottal közölni kell, hogy az ügyfél látássérült, mert akkor körültekintőbben tud segítséget nyújtani.

Megmaradt az ügyintézésnek az a módja is, hogy amennyiben valakinek intéznivalója van a nagypostán és nem tud segítséget magával vinni, felhívja a 06-42-314-244-es telefonszámot és bejelenti, hogy ügyet szeretne intézni a postán, amihez segítséget kér.

Egy megbeszélt időre a bejáratnál egy alkalmazott várja majd az odaérkező látássérültet és segítséget nyújt a postai ügyféltérben.

Amennyiben csekkeket, leveleket szeretne valaki feladni, abban az esetben Egyesületünk munkatársai is segítenek a kitöltésben vagy a postára történő eljuttatásban.

 

A látássérültek szolgálatában